ROSER LÓPEZ ESPINOSA
Granollers, 1980


El treball coreogràfic de Roser López Espinosa es basa en una forta fisicalitat, amb una gran passió per la precisió, la delicadesa, elements acrobàtics i el detall. La complicitat i el treball d'equip es donen la mà en un imaginari vital i ple de joc, de poètica refinada i un toc d'humor.

Graduada en Dansa Contemporània a la MTD / Escola Superior d'Arts d'Amsterdam, el 2005 rep la beca danceWEB del festival ImpulsTanz de Viena i entrena amb l'exentrenador olímpic Jaume Miró.

Balla a Holanda amb Katie Duck / Magpie Dance Music Company, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona treballa amb Àngels Margarit / Cia Mudances (Capricis, Flexelf, Kolbebasar i el solo de renom internacional Corol·la), Cesc Gelabert, Lipi Hernández, el director Iago Pericot
i el cineasta Isaki Lacuesta, entre d'altres.

El seu treball com a creadora li ha valgut el reconeixement amb diversos premis (per The lizard's skin, Còncau, Miniatura) i és regularment present a escenaris internacionals amb peces com Lowland,
Novembre i Hand to hand. Al 2017 crea la peça de gran format L'estol per a la Producció Nacional de Dansa, q
ue és Nominada com a Millor Coreografia 2017 als XX Premis de la Crítica. Al 2019 estrena la peça de grup Trama al Mercat de les Flors, que és Premi Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica i és també és Nominada com a Millor Coreografia 2019 als XXV Premis Butaca.

Al 2020 col·labora per tercera vegada amb Skånes Dansteater (Suècia), amb l'estrena de Fine Lines per al programa de dansa inclusiva amb gira europea Europe Beyond Access. I estrena la peça Revel Revel per a la Zagreb Dance Company (Croàcia). També al 2020 la peça Novembre és Nominada com a Millor Coreografia 2020 als XXVI Premis Butaca i ella és Nominada com a Millor Ballarina.

És coreògrafa invitada per companyies internacionals com Skånes Dansteater (Suècia), Conny Jansen Danst (Holanda), Zagreb Dance Company (Croàcia), MiR Company (Alemanya), entre d'altres. I coreògrafa convidada pel projecte pedagògic Vorpormmern tanzt an - TANZPAKT Stadt-Land-Bund per a la creació i gira a les aules a Alemanya al 2021. Col·labora amb cies de circ com Circ Pànic i Compagnie XY (França). I és docent a centres de formació i festivals internacionals.

Ha comptat amb el suport de Dansateliers a Rotterdam (Holanda) per al seu treball de creació. És artista associada al centre de creació La Caldera a Barcelona i artista resident al Mercat de les Flors 2018-20.

El seu treball coreogràfic s'ha programat a festivals de referència d'Europa i Amèrica Llatina, així com a Egipte, Canadà i Japó.> ELS MITJANS HAN DIT:


Roser López Espinosa és l'esperança blanca del moviment.
Enèrgica, valenta, sincera, el seu camí es forja a foc lent,
mentre guanya en densitat i plasticitat.”
Andreu Gomila, Time Out Barcelona

"Roser López Espinosa domina el cos i les emocions
i les transmet amb una efectivitat i una força envejables."

Jordi Cervera, Catalunya Ràdio

"Els seus treballs són d'una subtilesa i risc inusitats."
Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca

“Els seus treballs són d'una subtilesa i risc inusitats.”

Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca

“Magnífica.”
Il sole 24 ore (Torino)

Al 2016 la revista Time Out Barcelona la considera una
de les coreògrafes més internacionals de la nova generació
de creadors de Barcelona.


Photo: Barlas Sahinoglu